23.2.11

Fransız mı Türk'ten Türk mü Fransız'dan?


Bazı metro istasyonlarına kılım. République mesela, 5 hat birden geçiyor bu istasyondan. Onun için de sürekli bir kalabalık, bir itiş kakış. Ben ne zaman bu istasyonda aktarma yapsam binmem gereken metroya binemiyorum. O kadar kalabalık ki ayaklarım yerden kesik, omuzlarımdan 4 kişinin arasında asılı olarak sürüklenerek artık kalabalık hangi metroya gidiyorsa ben de oraya. Ama ama ben 8 numaraya gidiyordum evim orada benim. Yok dalgalanarak hareket eden kalabalıktan sıvışarak kurtulmanın imkanı yok. Mecburen 3 numaraya bineceksin, olmadı 5. Bu sabah da tek metroyla gideceğim yere 3 metro değiştirip gidebildim bu yüzden.
Işte bu mecburi metro seyahatlerini napıyim bari gündemden haberimiz olsun diye metro gazetelerini toplaya toplaya bitiriyorum.
Simdi burada son birkaç haftadır gündemde üzücü bir haber var. 18 yaşında genç bir kız daha önce defalarca (11 mi 13 mü öyle bir rakam) tecavüz suçundan hapse girip çıkan bir hayvanat tarafından tecavüz edilip öldürüldü sonra da cesedi parçalara bölünüp atıldı. Polis bu sapığı cinayetten hemen sonra şıp diye buldu. Fakat işin daha da korkutucu kısmı, hapisten şartlı salıverilen bu caninin polise düzenli olarak kendini göstermesi gerekirken bunu yapmadığı halde kimse adamı ne aramış ne sormuş, bu arada da hakkında kendi abisi, abisinin eşi, kendi kızarkadaşı aynı dönemlerde şiddet, dayak, taciz yüzünden polise şikayette bulunmuş. Polis ne yapmış ? Yaşadığı yeri bize bildirmesi gerekiyordu bildirmediği için nerede olduğunu bilmiyoruz demiş. Bütün bu şikayetçilerin dava açmak isteyip istemediklerini sormuş, dava açmayınca da hadi canım o zaman size kolay gelsin iyi günlerrrr demiş.
Bütün bunların ardından bu manyağın gencecik bir kızı vahşice öldürdüğü ortaya çıkınca ve de polis aynı gün içinde şıp diye adamı bulunca Sarkozy de çıkıp bu işte ciddi ihmal var, ihmalleri olanlar cezalandırılacak dedi.
Sarkozy’i sevmem ayrı, olayı 2012seçimleri öncesi oya çevirmek istiyor o da ayrı da adamın dediği doğru yahu çok ağır ihmal var hem de. Peki bunun üstüne ülkedeki bütün hakimler, yargıçlar,
savcılar, polisler bir olup ne dedi? « vay efendim sen bize işinizi iyi yapmıyorsunuz dedin biz 10 numara yapıyoruz işimizi o zaman hadi grev yapalım gör gününü ». E abicim yapmamışsınız işte işinizi. Bundan ala örnek mi var? Bir de üstüne grev, iyi valla. Adam çıkmış önce ailesinden başlamış herkesi dövmüş, sonunda da masum birine tecavüz etmiş yetmemiş kızı öldürmüş o da yetmemiş bir de kesmiş. Siz de elimizde adresi yok diye oturmuşsunuz işte öncelikli baska dosyalar vardı diyorlar. Öncelikli dosya derken??? Seri katil falan var firarda da bizim mi haberimiz yok? Bilelim de ona göre evimizden çıkmayalım yani. Biri de çıkıp evet hakikaten ihmalimiz var çok üzgünüz desin. Neden böyle seyler sadece Japonya'da olabiliyor acaba?
Buradan hareketle diyorum ki Fransızlar da Türklerden geliyor olabilir mi ? Cünkü bu olay bana baştan sona bütün meslek gruplarının gururdan her lafı tersten anlayıp sağa sola saldırdığı ama konu iş yapmaya gelince gururun ilk delikten tatile kaçtığı yalnız ve hüzünlü ülkemi hatırlattı. Chirac hepimiz Bizans’ın çocuklarıyız demişti de ortalık ayağa kalkmıştı ya hani, adam aslında başka birşey söylemeye çalışıyormus galiba ya, hepimiz aynı mokun soyuyuz demek istiyormuş bence.
Tabii arada ufak tefek detaylar var, yok değil. En azından burada kimse kimseye “su testisi su yolunda kırıldı”, “dekolte giymeseymiş o da”, “koskoca kız tecavüz edileceğini farketmemiş mi” falan demiyor. Durun yahu yoksa Avrupa medeniyeti dedikleri şey bu aradaki ufak farklar mı?

4 comments:

  1. Of hep aynı hikaye aslında. Bana öyle geliyor ki dünyada bir şeyler değişiyor hızla. Yakında dünyanın her yerinde Statüko'nun arkasına sığınanlar şaşıracak. Wikileaks gibi medenice olmazsa da, o hakir gördükleri Arap ülkelerinden bu sefer Avrupalı halklar feyz alıp kazan kaldıracak:)
    İmza: Müneccim Tencere

    ReplyDelete
  2. Benim bu avrupalilardan umidim yok. Dun TV de italyanlarla fransizlar birbitine saldiriyordu kaddafi'ye en cok siz yalakalik yaptiniz hayir siz yaptiniz diye. Bir de dertleri sinirlari nasil yapsak da kapatsak boylece libyadan kacan libyali siginmacikar bize siginamasa! Koyun can derdinde...:)

    ReplyDelete
  3. Ah bilemezler bizimkiler en çok yakınlık(!) gösterdi. Adam çadırıyla gelip bağrımıza kurulmuştu galiba:)

    ReplyDelete
  4. Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Sigorta plc temsilcisi. Biz 3% geri ödeme oraninda kredi sunuyoruz. Bu (CEO) e-posta adresine bizimle irtibata ilgilenen varsa: xavigeradloanfirm@yahoo.com
    Sadece Aiicco sigorta plc izin alir 20 yas üzeri edin.
    Bireysel Krediler Yatirim.
    Isletme Kredileri Yatirim.
    Konsolidasyon Kredi.
    Insaat Krediler.
    Bir veya ödeme yasindaki seçin.
    Plan kapsaminda aylik ve yillik ödemeler arasinda seçim yapin.
    Esnek kredi kosullari.
    Yil 5000 8000.000.00 Euro kadar kredi yok.
    Firmamiz Güvenilir, Verimli, hizli ve dinamik bir islemdir. Bize bugün.SR GERAD JUDE Yatirim plc: Yanitlar Isim gönderilmesi gerekmektedir. E-posta: xavigeradloanfirm@yahoo.com

    ReplyDelete