19.2.11

Masaj ve Mesaj

Huzur oteli bu iste
Hediye ve sürprizlere bayılıyorum. Hediye almam için bahane olsun Budha’nın doğumgünü, nesli tükenen kırkayak günü, güney Sudan’ın bağımsızlığı falan hepsini kutlayabilirim ayırım gütmem.Işte onun için mecburen aslında gereksiz olan sevgililier gününü de kutlamam gerekiyor. Bu sene « D »ye « Tayland masajı » hediye ettim. Tabii ona ederken kendime de ettim o masaj yaptıracak ben de şuursuz şuursuz evde oturacak değilim. Işte az önce o masajdan döndük ayıptır söylemesi, oh be iliklerime kadar mayıştım.
« D » ve benim Asyayla ilgili bir karın ağrımız var. Tanıştığımızdan beri Asya’da yaşamak istiyoruz. Önce o asyaya tayin istemiş kendini Istanbul’da bulmuş (iyi olmuş tabii böylece tanıştık)ondan sonra yola beraber devam etmeye karar verdiğimizde sürekli « biz asyaya gidecektik hani söz vermiştiniz » diye girişimlerde bulunduk. Her girişimin sonunda Asya’dan daha alakasız yerlerde bulduk kendimizi. En son Gana’da yaşarken secret yapalım bari dedik. Evin en sevdiğimiz köşesine (ki bizim için bu buzdolabının kapağı oluyor !) kocaman bir Asya haritası astık. Gelip geçip karşısında ommmm yapıp evrene enerji gönderiyoruz. Evren bizi tersten anlamaya niyetli ya buzdolabı ile Paris arasında bir ilişki kurdu kendimizi Paris’te bulduk. Hayır yani şikayet edecek değilim evreni de kızdırmayalım Eritre falan çıkar kutumuzdan neme lazım.
Bali balikçi tekneleri

Neyse madem dedik bizim hayal mantar o zaman biz de her fırsatta Asya’ya tatile gideriz madem. Cidden de çok seviyoruz fırt fırt da gidiyoruz. Bu fırt fırtlardan geçen yazın payına Bali düşmüştü. Bali’de kaldığımız otel huzurun dibine vurmuş. Sabah yoganı yapıyorsun ki –ilk derste sınıftan kovulduk gülme krizine girip sınıfın huzurunu kaçırdığımız için- sonra yeşil çaylarını içip masajlarını yaptırıyorsun, sonra otelin organik bahçesinden bio yemekler yiyorsun, TV falan da yok bahçene gelen maymunlarla paylaşa paylaşa meyvelerini yiyorsun falan. Bu kadar huzur içimize emekli komşu teyze ruhu kaçırdı, bütün aktivitelere katılmaya başladık. « Early bird walk » diye bir aktivite gördük örneğin ben sandım ki early bird derken erkek kalkanları kastediyorlar meğer bildiğin kuş izleme turuymuş, rehber « aaaa bakın bilmemne kuşu sadece bu adada vardır çok nadirdir » diyor ben sağa bakıyorum « D » sola bakıyor. Rehber bizden nefret etti zaten tur da benim 45 dakika sonra pirinç tarlalarına düşmemle sonlandı, dizime kadar çamura battım.
çocuk heryerde çocuk nerde çamur var içine atlamislar

Baktık aktiveler arasında önemli bir « geleneksel doktor » var. Dedik burdan bize ne malzeme çıkar. Biz akıllı bilimsel insanlarız ya şarlatan doktoru konuşturup dalgamızı geçeceğiz böyle hain planlarla yazıldık aktiviteye. Hani şu « ye iç dua et » filmi vardı ya Julia Roberts’ın işte ordaki gibi bir amca geleneksel doktor. Dişleri yok, beli bükülmüş, sigara içiyor içiyor öksürük nöbetine tutuluyor falan. Biz de « ahahaha kelin merhemi olsa başına sürer » diye terbiyesizlik yapıyoruz. Bu arada bizden önce gelmiş insanların teşhislerini seyrediyoruz, adamlar hiç bilmedikleri hastalıklarını keşfediyor ağlaya ağlaya çıkıyorlar falan biz onlarla da kafa buluyoruz. Ot mot veriyor yaşlı amca bunlara « dikkat et gümrükte yakalanma » diye böyle kötü esprilerin dibine vurmuşuz çok eğleniyoruz. Bir de amcanın stajyerleri var yeşil ojeli bir Japon ve içine Budha kaçmış bir Alman bir de Hollandali. Bizden nefret etti tabii yine herkes. Neyse sıra bize geldi. Ben böyle mayo üstü pareo kat kat giyiniğim. Amca beni oturttu karşısına ve şak diye 2 parmağını kıyafetlerimden görmesine imkan olmayan ameliyat izlerimin üstüne koyup neden ameliyat olduğumu anlatmaya başladı sonra da smart phone’undan internete bağlanıp bana işin tıbbi kısmını da anlattı biz tabii salak salak gülerken birden kamyon çarpmışa döndük sesimiz soluğumuz kesildi. Sonra da « D »nin sırası gelince onun göz rahatsızlığını ve tedavisini anlattı (« D » gözlük falan takmıyor yani attım tuttu olamaz olay). Meğer yeşil ojeli ve Budha da ülkelerinde tıp doktoruymuş ve tedavide psikolojinin etkisi konulu araştırma için bizim dişsiz amcayı gözlemliyorlarmış. Özür dileyecek yüzümüz olsa yapardık da valla utancımızdan kaçarak uzaklaştık.
içine düstügüm pirinç tarlasi

Neyse masaj bunu hatırlattı da size de anlatayım dedim. Buzdolabı kapağı secret’ını da uzakdoğu masajı ile değiştirdik bu arada. Hiç olmazsa evren anlamazsa da biz gevşemiş oluruz bir işe yarar. Yalnız bu Tayland’lı kızlar masaj yaparken bazen kendi aralarında Taylandca konuşup gülüyorlar ya insana sinir basıyor benim dedikodumu mu yapıyorlar acaba diye. Yapmasınlar öyle. Bir de kafanız masaj yatağında kafa konucak delikli baş kısmındayken « Madame bu basınç iyi mi » falan diyorlar ya insanın kafası o delikte ve de ağzı yüzü ayrı taraflara çekilmişken ağzından « hebele lüplek » gibi anlamsız sesler çıkıyor soru da sormasınlar bence. Bir de masaj yaptırırken bunları düsünecegine gözünü kapatıp uyusuna diyebilirsiniz. Ne diyim siz de haklısınız.
  
fazla yananlar için salatalik ve buz banyosu (mesela snorkel yaparken t-shirt giymeyi unutan kekler varsa -ki farkindaysaniz isim vermiyorum)

otelin spa'si

otelin havuzu

2 comments:

  1. Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Sigorta plc temsilcisi. Biz 3% geri ödeme oraninda kredi sunuyoruz. Bu (CEO) e-posta adresine bizimle irtibata ilgilenen varsa: xavigeradloanfirm@yahoo.com
    Sadece Aiicco sigorta plc izin alir 20 yas üzeri edin.
    Bireysel Krediler Yatirim.
    Isletme Kredileri Yatirim.
    Konsolidasyon Kredi.
    Insaat Krediler.
    Bir veya ödeme yasindaki seçin.
    Plan kapsaminda aylik ve yillik ödemeler arasinda seçim yapin.
    Esnek kredi kosullari.
    Yil 5000 8000.000.00 Euro kadar kredi yok.
    Firmamiz Güvenilir, Verimli, hizli ve dinamik bir islemdir. Bize bugün.SR GERAD JUDE Yatirim plc: Yanitlar Isim gönderilmesi gerekmektedir. E-posta: xavigeradloanfirm@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. İş Planlama, Ticari ve Kalkınma Finansmanı, Mülkler ve İpotekler, Borç Konsolidasyon Kredileri, Ticari Krediler, Özel krediler, Bireyler, şirketler ve kurumsal kuruluşlar için yıllık düşük faiz oranına sahip Konut Yeniden Finansman Kredileri gibi geniş bir yelpazede finansal hizmetler sunuyoruz. Genel Kredi programımızla aileniz için en iyisini alın ve hayallerinizdeki eve sahip olun. İlgilenen adayların bizimle iletişime geçmesi gerekir
    Yalnızca WhatsApp: {+ 44} 7480 729811
    Tel .... {+ 44} 7480 729811
    E-posta: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

    ReplyDelete