20.5.11

Sosyolocik Turist Gözlemleri(m)

Tabii boyumdan büyük laflar etmisim, yarın da şunu yazacağım vs vs diye. Benim kanka geldi Istanbul'dan blog tabii sallandı 1 hafta kadar. Ama söz verdimmi de tutarım (geç olsa da). Iste Italya ve turist gözlemlerim:

1. italyanlar wifi ile tanışmamış. AB falan ama teknoloji hak getire. o kadar tanışmamışlar ki wifi baglantısı ara ara ömrün geçiyor ama çevrede 1 tane bile ağ olmuyor o kadar.

2. Ama bu arada cep telefonu yapışıklığı konusunda italyanlar ve türkler yarışır ama yenişemez, o kadar bas basa gidiyoruz. Dag tepe trekking yapıyor adam, dili 2 karış çıkmış dışına, yorgunluktan tık nefes olmus hık deyip gidecek vur tahtalara, hala car car car cep telefonunda bağıra çağıra konustuğu konu da şu "ama ben domatesin kilosunu 4 eurodan almıştım, sen niye 5 euro verdin". bekleyemez mühimmiyatta bu konuyu tabii ki 7 milletten insan dinlemek zorunda!

3.cep telefonu deyince araya şunu girmem lazım. Dün akşam deprem oldugunu ben tabii ki twitter'dan ögrendim. Ama Türklerin twitter kullanmasında da bir sorun yok mu sizce? deprem oluyor zangır zangır sallanıyorsunuz, herkes "deprem oluyor" diye tweet atıyor. Kaçsanıza arkadasım tweet atacağınıza.

4. Italyan kadınlar ayakkabılara çok bakıyor. Tamam ben de bakarım, ayakkabı kardesliğini de anlarım ama öyle bir bakmak ki ayaklarım 40 ayak gibi birbirine dolaştı yürürken yürürken halı gibi serildim kaldırıma.

5. Kadınlar ayakkabılara bakıyor evet ama erkekler de höh yani yürüyen her canlıya bakıyor. Bütün güney Avrupalılar da (biz de dahiliz hiç gülmeyin) var bu. Adamın göbek 2 insan boyu önden yürüyor, kafada saç yok ama vücut daha evrimini tamamlamamış maymundan hallice ama o haline bakmadan sana bana bakmayı kendinde hak görüyor neden çünkü o erkek! Cünkü onun annesi kazık kadar olmuş adamı hala oğlum benim sen şöyle şehzadesin, böyle paşasın, bütün kadınlar sana hasta, ama zaten hiçbiri aslında sana layık değil diye seviyor. Adam da sanıyor ki harbiden lem ben öyle bişeyim ki herkese bakarım yani normal bu. Bak yazarken yazarken yine kızdım, tatil boyunca da ben böyle birkaç italyana ingilizce/fransızca küfürle giristim de "D" belimden çekip uzaklaştırmak suretiyle kurtardı adamları elimden.

6. Küfür dedim de bir de şehirli şirret, cazgır kadın tipi var. Bunlardan Istanbul'da çok var Italya'da da. Bunlar genelde okumuş olur, iyi işleri olur vs vs ama herkese ders vermeye, had bildirmeye de bayılırlar. Trende yanıma bu had bildirme kadınlarının italyan versiyonu düstü iste. Yerler numaralı ama sagolsun bileti kesen arkadas "D" ve beni ayrı yerlere oturtmayı başarmış. Tren bombos oldugu için biz yanyana oturduk yerin sahibi gelince anlatırız derdimizi dedik. "D" italyanca da konusabilen bu yüzden de kendisine gıcık oldugumuz bir koca kisisidir. Yerin sahibi amca gelince hakikaten italyanca anlattı derdimizi ama amca yerim de yerim diye tutturdu aman dedik al yerini poponda paralansın ben de kendi yerime geçmek için kalktım bu sefer de yerime geçmem için bana kalkıp yol vermesi gereken had bildirme kadını önce yerinden kalkmadı sonra da vırvır söylendi ki zaten tepem atmıs. trenden inerken Fransızca bir takım küfürlerin sonuna "a" ve "o" eklemek suretiyle sinirimi aldım (örn: bastard(o)). Bu arada karsımızda oturan amca da çok eglendi.

7. Fransızlar turistlerle ingilizce konusmuyor diye hepiniz adamlara kılsınız ya, pardon ama italyanlar da konusmuyor! ama nedense italyanlar sevimli, güneyli, dost canlısı imajları yüzünden onlar yapınca "ayyy ne tatlılar italyanca da ne romantik bi diiiiil di mea?" oluyor ama fransızlara bas küfürü bas küfürü. bu konuda korurum valla ev sahibi ülkemi laf söyletmem.

8. Bir de kardesim bu almanlarla hollandalılardaki yürüme enerjisi nedir öyle yahu! hepsi giymis yürüme kılıkları, evereste tırmanma ayakkabıları falan adamların tatili bile ciddiyetle. helal olsun ne diyim.

2 comments:

  1. E ama Italyanlar bilmediklerinden konusamiyor Ingilizce, Fransizlarinki tamamen ukalaliklarindan, onlar bilse bile konusmuyor. Neyse Fransiz mevzusuna hic girmeyeyim 1.5 sene Fransizlarla calismis biri olarak pekde hayirli seyler soylemem :)

    ReplyDelete
  2. Colorful bunlarin bilenleri de konusmaya calisirken dilleri disleri birbirine karisiyor tuhaf tuhaf sesler cikiyor zaten :) calisma acini anliyor ve paylasiyorum :)

    ReplyDelete