15.1.14

Paris'te Hayatta Kalma Rehberi


Paris’te yaşamak için edinilmesi gereken 2 beceri var. Bunları kıvırdığınız anda gönül rahatlığıyla piştim ben diyebilirsiniz. Hayır Fransızca öğrenmek, metroda kaybolmadan yolunu bulabilmek gibi becerilerden bahsetmiyorum. Daha hayati, daha mühim becerilerden bahsediyorum. 

Birincisi; kaldırımlar üzerindeki kafe teraslarının yanından, ellerinde tepsiyle şarap taşıyan garsonlara, kapı önünde sigara içen müşterilere ve ellerindeki haritaya dalmış turistlere çarpmadan yürüyebilmek. Bir de tabii kaldırımdaki köpek kakalarını unutmayın. Kuvvetli refleks, atik hareket kabiliyeti ve keskin uzak görüş gerektiren bu aşamada küçük kazalara hazırlıklı olun. 

İkincisi ise o kafelerde ve küçücük restoranlarda yan masayla dirsek dirseğe oturmuş halde yemeğinizi yiyebilmek. 

Bu ikinci aşamaya ilk beceriyi yeterince geliştirdiğinizden emin olduğunuzda geçmenizi tavsiye ederim zira özellikle dikkat ve yoğun konsantrasyon gerektiren bir durum. 

Her an kendi bardağınızla tanımadığınız masa komşunuzun bardağını karıştırıp başkasının suyunu, şarabını, kahvesini içebilirsiniz. Ekmek sepetlerinizi, yemek tabaklarınızı hatta çatal bıçaklarınızı bile karıştırabilir ve başkasının patates kızartmalarından avuç avuç aşırıyor olabilirsiniz. Çünkü evet birbirinize o kadar yakın oturuyorsunuz. 

Öyle ki sanki “ver bir fırt çekeyim” deseniz tereddüt etmeden sigarasını verecek kadar. Telefonunuzu almak için elinizi çantanıza attığınızda doğru çantayı karıştırdığınızdan emin olmak için iyice bakmanızı gerektirecek kadar. Çanta konusu yemeğiniz sona erdiğinde de masadan kalkarken ayrı bir tuzak aşaması olarak karşınıza çıkacak hazırlıklı olun. Bu aşamanın avantajı şu ki; masanızdaki muhabbet açmıyorsa sağ masadaki ya da sol masadaki muhabbete dahil olabilirsiniz. Sağdaki masanın şirket dedikodularına, soldaki masadaki genç kadının kocasıyla ilgili şikayetlerine zaten ilk kadehten itibaren hakimsiniz. 

Yalnız bu aşamanın ekstra bonuslu zorluk denemesi: Tuvalete gitmeniz gerektiğinde tüm restoranın düzenini bozmanız gerekecek, bütün masalar çekilecek, bütün komşular ayağa kalkacak. Onun için iyisi mi tutun.

Bu aşama için de dikkatini bir odakta toplayabilmek, araç ve gereçlere hakimiyet ve eşyalarını yan gözle tanıyabilme becerisi, yan masaya daha güzel bir yemek gelme ihtimali durumunda nefsine hakim olabilmek bir de tabii en önemlisi gelişmiş anatomik avantaj (halk arasında çişinizi uzun süre tutabilme becerisi de deriz) özelliklerine ihtiyaç duyacaksınız.


Paris’e hoşgeldiniz, iyi şanslar dilerim

No comments:

Post a Comment