5.4.12

Cikolata Günleri

Multikültürel aşk, meşk, evlilik durumlarının en tatlı tarafı özel günler, bayramlar, kutlamaların bir anda 2'yle çarpılması. Bizim evde buna bir de yaşadığımız ülkelerin milli ve dini bayramlarını ekledik mi Buddha'nın doğumuna kadar yolu var bu işin. 6 mart Gana'nın bağımsızlığı, 14 temmuz Bastille günü, 1 ağustos İsviçre'nin kuruluşu bizim evde her yıl şenliklerle kutlanır.


İnsan buldumcuk gibi koca kazık yaşından sonra yeni bayramlara kavuşunca nasıl bir kutlama şevki geliyor belli değil. Örneğin biz Berki beyle bir şeker bayramı olsa da tatil olsa devrilip uyusak diye gün sayarken 'D' hayretler içinde "ama ya bayram adetleri onlara ne olacak" diye bık bık başımızı didikler.
 
Bu haftasonu da paskalya. Benim için çikolata bayramı. Hızlı trenimize atlayıp İsviçre'ye göl kıyısındaki güzel eve gideceğiz pamukbabayı ve anneyi görmeye. Ben istiyorum ki kusana kadar çikolata yiyeyim, hep beraber oturup paskalya yumurtaları boyayalım sonra o yumurtaları tokuşturalım bakalım kiminki kırılmayacak, sonra tekrar çikolata yiyelim, sonra evin içi olsun bahçe olsun paskalya yumurtası saklayıp onları arayalım bulalım, yumurtayı bulan yine çikolata yesin, bahçede tavşanlar koşsun, onlar koşarken biz çikolata yiyelim vs.

Rüyamda belki! 'D'lerin aile evinde kutlamalar lordlar kabinesi oturumu gibi. Herkes siyahlarını giysin gelsin, yumurta mı? Ay yok kolestrol şekerim. Bahçede yumurta avı mı? Çocuk muyuz biz? Çikolata mı? Evet işte o olabilir makul miktarlarda. Makul miktar dediğimiz bir kare %70 kakaolu bitter çikolataysa oldu olacak o da kalsın bari. 

Çikolata konusunda tek müttefikim pamukbaba, beni birtek o anlıyor. Onun garajda gizli bir çikolata zulası var, sinsice evden süzülerek bata çıka çikolata yiyebiliyoruz. Ama bu yıl pamukbaba ayağından bir ameliyat geçirdi ve aylardır ayağı askıda, tek başına çikolata stoğumuzu doldurmaya gidemedi. Pamukbabayla yoğun sms trafiğindeyiz, çikolata krizine çözüm arıyoruz.

Cumaya kadar eve kaçak çikolata, şekerleme sokmanın yollarını bulmalıyım. 'D'ye hiç güvenmiyorum beni ele verebilir.

Herkese tatlı, mutlu paskalyalar

1 comment: