28.4.11

Dügünler ve Cenazeler (Milka Ineklisi)

Mayıs sonunda bir arkadasımız evleniyor Isviçre'ye gidiyoruz. "D"nin üniversite arkadaslarından son bekar kalanı ve sırasıyla bütün bekar arkadaslarıma yakıstırdıgım bir insan kisisidir ama napıcaksın mukadderat. Bu vesileyle de dedim ki oturdugum ülkelerin bir kısmısında amma da komik dügünlere gitmistim hakkaten ben yahu bari onları yazayım size. Dügünler ve cenazelere baslıyoruz o halde.

Biz vakti zamanında "D"ylen yuvamızı çatmaya karar verdigimizde ben hemen "kırmızı tuttum birinç" cazgırlıgına yatarak dügün Istanbul'da olsun isviçreliler buraya gelsin dedim. Cocuk tabii ki kırmızı tuttum birinç anlamsız cümlesini anlamadı ama kibar  ve olgun bir insan kisisi oldugu için "zaten ben de öyle düsünmüstüm burada yasadıgımıza göre normali o" dedi.

Biz böyle dügünde tek istegimiz biz de dahil herkes çok eglensin rahat olalım diye saf saf organizasyon sirketi dolasmaya baslayınca gördük ki organizasyon sirketlerinin amacı dügünlerde insanlar eglensin, hos bir gece olsun falan degil daha çok "biz bunları nasıl daha çok maymun ve palyaçoya benzetiriz de biz egleniriz" dogrultusunda ilerlemek.

Daha ilk görüsmeye gittigimiz sirketten bize "aaa damat isviçreli demek harika bir fikrim var ortalıkta milka inekleri dolassın ve isviçre köylüsü kıyafetli kızlar ellerindeki sepetlerden milka çikolataları dagıtsın" diyerek cırlayarak bir kadın üstümüze dogru atılınca bizim milka inekleri arkamzdan kovalıyormus gibi kaçarak uzaklastık.

Fekat girdigimiz her organizasyon sirketinde sürekli "aaa sahane bir fikir geldi su an aklıma milka inekleri ve köylü kızlar", "süper bir fikrim var milka inekleri ve heidi gibi giyinmis kızlar", "bak su an bir anda aklıma geldi milka inekleri ve süt sisesi tasıyan kızlar" cümleleri birbirini kovalayıncaa biraz ümidimizi yitirdik ve hatta milkanın her isviçreliyle evlenenin dügününe gizli reklam uygulamak komplosunun tam içine düstügümüzü düsünüp bir süre paranoyaga da baglamadık degil.

Kardesim evlenmek gibi yetiskin bir aktiviteden bahsediyoruz burada 23 nisan müsameresinden degil. O zaman "D" de heidi'nin sevdicegi Peter gibi giyinsin ben de artvin yöresi folklor kıyafetiyle atabarı oynaya oynaya çıkıyım mesela gelin odasından. Hayır yalnız isviçre'nin de Türk insanındaki imajı endiselenmeyecek gibi degil, "D" bir süre sonra bozulmaya da basladı hani. Lozan anlasması, bankacılık, saat endüstrisi vs vs biz birtek milkayı ögrenmisiz ki zaten aslında milkayı üreten sirket de isviçreli degil!

Tam biz kaçıp gizlice isviçre'nin yesil otlaklarında gerçek inekler arasında evlenmeyi planlıyorduk ki aklı basında bir organizasyon sirketi bulduk hakikaten de çok eglendik. Dügün sırasında yalnız muzip bazı isviçreli arkadaslarımız aslında yodel yapacak bir grup aradıklarını ama Türkiye'de bulamadıklarını aslında bize çok maymun bir plan olmustu olacagını söylediler. "D"yle Istanbul'da yodel yapan grup olmadıgı için topragı öptük minnet duygumuzdan. hallullliiluuuuhalluuulluuuu diye bagıran yodel grubunu çekmektense bogazın soguk sularından yüze yüze direkt tayland'a balayına giderdik söyliyim.

Amma velakin ilerleyen yıllarda tipik isviçre dügünlerine gittik hatta birini organize ettik ki onu da yarın anlatacagım tam burada.  

1 comment:

  1. ay ama burada da kesilmez ki cart diye...ne güzel okuyoduk..çabuk yaz :) ipek

    ReplyDelete